Wat te verwachten?

InzichtInzicht, mindfulness, Brugge, meditatie

Een mindfulnesstraining is een aandachtstraining. Je krijgt tools, oefeningen en meditaties. Een typische meditatie bestaat erin dat je je volle aandacht richt op je adem zoals die in en uit je lichaam stroomt. Als je op die manier elke in – en uitademing volgt, kun je je gedachten zien opkomen.

Je gaat beseffen dat gedachten uit eigen beweging komen en gaan, dat jij niet je gedachten bent. Het draait om observeren zonder te bekritiseren, om compassie met jezelf.

In feite geeft mindfulness je de mogelijkheid om negatieve gedachtepatronen te onderscheppen en zorgt  voor blijvende veranderingen in je stemming en je mate van welzijn en geluk. Onderzoek heeft aangetoond dat het geheugen beter wordt, de creativiteit toeneemt en het reactievermogen sneller wordt .

De training die ik geef,  is een combinatie van MBSR en MBCT (mindfulness-based stresss reduction en mindfulnesss-based cognitieve therapie) met een belangrijke vleugel van compassie. Hier leer je om met negatieve piekergedachten, met oude patronen en overtuigingen te kunnen omgaan. Deze vaardigheden kan je in 8 weken leren.

InzichtInzicht, mindfulness, Brugge, meditatie

 

Mindfulness is heel praktisch, want je kunt het beoefenen bij alles wat je doet.

De mindfulnessmeditatie is niet zo moeilijk. Het gaat erom dat je de werkelijkheid helderder ziet, zodat je weloverwogen actie kunt ondernemen om de dingen te veranderen die moeten veranderd worden.

Een 8-wekentraining bouwt zich geleidelijk op. Het vertrekt vanuit de concentratieoefeningen, om van daaruit te leren kijken wat je hoort, ziet en ervaart. Dan maken we tijd om die vaardigheden in de praktijk om te zetten.

Intakegesprek

Voor je deelneemt aan een training nodig ik je uit voor een gesprek waarbij we stilstaan bij de behoefte, de verwachting, de motivatie … Ik geef uitleg over de training en we bespreken of je je in deze aanpak kunt vinden.

Vragen?

Aarzel niet mij te contacteren

Kan ik iets voor jou betekenen maar heb je vragen? Twijfels? Onduidelijkheden? Aarzel niet me te contacteren. Ik help je graag verder.