Over mij

Groei is niet voorkomen dat je valt, maar leren om op te staan.

Ik ben Lieve en hier wil ik graag schetsen wie ik ben en wat ik doe. Ik kom uit een groot gezin waar creativiteit en zingeving waarden waren die toen onbewust mij werden meegegeven. Als volwassene merkte ik dat ik deze waarden ook verder deelde, omdat ze echt ook de mijne geworden zijn.

Ik werd echtgenote, moeder van vijf kinderen – nu ook grootmoeder – . Na tien jaar in het onderwijs, werd de werk-gezinscombinatie wel wat veel voor mij. Ik zocht een nieuw evenwicht.

Wie ben ik?

InzichtInzicht, mindfulness, Brugge, meditatie
InzichtInzicht, mindfulness, Brugge, meditatie

Ik begon muziek , zang en woord (mijn creatieve talenten en uitlaatklep) in het conservatorium te volgen en dat zorgde voor het maken van enkele theatermonologen:

  • ik maakte een monoloog van de dagboeken van Etty Hillesum;
  • er volgde een monoloog over tijd, geluk, eerlijkheid en liefde: ‘Met de mantel der liefde’;
  • ik zocht poëzie en liederen over de weg naar stilte in ‘Een weg naar stilte’;
  • samen met 3 andere dames verzamelden we muziek en poëzie over de vrouw in de kunst in ‘Eva als Muze’;
  • ‘Het boek Ruth’, ‘Het Hooglied’ zijn projecten waaraan ik meewerkte

    Deze programma’s zijn een uiting van wat in mij leeft en het zal je niet verbazen als ik zeg dat deze projecten een meditatief karakter hebben, want meditatie blijkt toch ook mijn tweede natuur te zijn.

Ook schilderen en tekenen werden een middel om expressief met mijn gevoelens om te gaan.
Wat een heerlijk medium! Met deze werkvorm wil ik ook aan de slag in open atelier. Dus, hou deze website daaromtrent in de gaten.

Ik durf zeggen: gewoon heerlijk om te ervaren dat deze vaardigheden mij helpen om op een speelse manier door het leven te dansen.

InzichtInzicht, mindfulness, Brugge, meditatie

Dankbaar dat ik in mijn leven zoveel boeiende mensen mocht ontmoeten en verder geïnspireerd word door onder andere  THICH NHAT HANH  en HEIN STUFKENS.
Hun authenticiteit en eenvoud zijn voor mij een levend voorbeeld.   

Lieve blondelle

Vragen?

Aarzel niet mij te contacteren

Kan ik iets voor jou betekenen maar heb je vragen? Twijfels? Onduidelijkheden? Aarzel niet me te contacteren. Ik help je graag verder.